תפקיד שמאי בנק המשכנתאות

שמאי הבנק  משמש “העיניים של הבנק”, לשמאי שני תפקידים עיקריים; הראשון, לבדוק את הנכס, לזהות אותו ברישומים השונים, לבדוק שאין חריגות בנייה ושהנכס הינו חוקי (בנוי בהתאם להיתר הבניה), שאינו מופיע ברשימת הבתים המסוכנים וכו’. התפקיד השני, להעריך את שוויו הנכס עבור הבנק – מה השווי שוק של הנכס ומה השווי למימוש מהיר (במדה וצריך למכור אותו מהר).

במקרים הבם יתגלו חריגות בניה קלות, יוריד השמאי משווי הנכס את עלות השיפוץ בכדי להחזיר את הנכס לקדמותו (לפי ההיתר). חשוב לזכור שבד”כ השמאי אינו מתייחס ייתר על המידה לאיכות שיפוץ של נכס, החלפת צנרות מים וחשמל דבר המעלה את ערך המכירה אך לא בהכירך את ערך השמאות.

בסופו של הליך מוציא השמאי דוח שמאות לבנק המלווה. ששווי הנכס מבחינת הבנק ייחשב לפי הערכת שמאי או חוזה הרכישה – הנמוך ביניהם!

לכן אנחנו תמיד ממליצים שבמקרה של אחוז מימון גבוה (75%) בהלוואת המשכנתה וכאשר אין ללקוח מקורות כספים “רזרביים”, לבצע שמאות מוקדמת לנכס כדי לא לעמוד במצב בו השמאי העריך את הנכס בסכום נמוך לאחר חתימה על חוזה וחסר ללקוח כסף להשלים את העסקה.

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בנושא

טל בר ועופר לוין – רילס פתרונות מימון ריאליים

שתפו:

כתבות נוספות

“הלוואת קבלן” – על מה מדברים כולם ?

לאחרונה המושג “הלוואת קבלן” נהייה מאוד נפוץ ברכישת דירה מקבלן, מדובר בסוג מוצר שיווקי / מכירתי המשותף לקבלנים ולבנק שיכול לקדם את

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
WhatsApp ליצירת קשר מהיר

כתוב את הכותרת כאן

יש ללחוץ על כפתור העריכה כדי לשנות את הטקסט הזה. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי צש בלי.

נשמח לענות על כל שאלה

דילוג לתוכן