להקדים או לדחות תשלומים ?

“האם כדאי לדחות את התשלומים לקבלן כמה שיותר רחוק”? – שאלה שבשגרה בה אנו נתקלים רבות, ולפני שעונים לשאלה צריך להבין את המשמעות….

במרבית המקרים שרוכשים נכס מיזם / קבלן ניתן לשלם עם לוח התשלומים לטובת הלקוח – “שיהיה לך נח” (20/80), אך לפעמים הנח הזה עולה יקר והכוונה;

בד”כ הכסף שלא שולם לקבלן (ונשאר לסוף) מוצמד ותופח בהתאם למדד תשומות הבניה (רק בינואר הוא עלה ב 0.6%, כלומר צרכים להשלים לקבלן 1 מיליון, המיליון טפח ב 6000 ₪, בשנת 2018 הוא עלה ב 2%)

במידה ומעורבת הלוואת משכנתה על חלק מהסכום, מי מבטיח לנו שבמועד לקיחת המשכנתה בפועל הריביות יהיו באותו מצב כפי שהן היום? אם הן יעלו גם ההחזר החודשי שחשבתם עליו יעלה…

לכן אם רכשנו נכס מקבלן עם ליווי בנקאי, ובכדי להימנע מהפתעות עתידיות יש לבחון את נושא הקדמת התשלומים בכובד ראש, להבין מה ההשלכות של הקדמת התשלומים הן ברמת התזרים החודשי (במיוחד אם אנו נוטלים משכנתה) והן ברמת השקט הנפשי שלנו.

שימו לב, הקדמת תשלומים מומלץ רק לפרוייקטים עם ליווי בנקאי, כאלה שהתשלום באמצעות שוברי תשלום ולחשבון הליווי של הפרוייקט.

 

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בנושא

טל בר ועופר לוין – רילס פתרונות מימון ריאליים

 

שתפו:

כתבות נוספות

“הלוואת קבלן” – על מה מדברים כולם ?

לאחרונה המושג “הלוואת קבלן” נהייה מאוד נפוץ ברכישת דירה מקבלן, מדובר בסוג מוצר שיווקי / מכירתי המשותף לקבלנים ולבנק שיכול לקדם את

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
WhatsApp ליצירת קשר מהיר

כתוב את הכותרת כאן

יש ללחוץ על כפתור העריכה כדי לשנות את הטקסט הזה. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי צש בלי.

נשמח לענות על כל שאלה

דילוג לתוכן