הלוואות מקרן השתלמות

בשנים האחרונות אנו נתקלים יותר ויותר בתופעה בה לווי משכנתה רבים מקטינים את הלוואת המשכנתה שלהם על ידי הגדלת ההון העצמי מקרן ההשתלמות, האם נכון הדבר?

כיום ברוב קרנות ההשתלמות ניתן לקבל הלוואות (גם אם קרן ההשתלמות אינה נזילה) של כ 80% מגובה הקרן, בריביות מאוד אטרקטיביות (הנעות באזור הפריים עם תוספת או הנחה כלשהי – תלוי בקרן), על פניו נשמע פנטסטי, כסף יחסית זול אין צורך לשלם עליו דמי פתיחת תיק וגם אין צורך ביטוח חיים לחלק היחסי הנ”ל.

בדרך כלל ההלוואות הללו לתקופה של 6-7 שנים וניתן להחזיר במספר אפשרויות,
הראשונה תשלום חודשי של הקרן + הריבית – במקרה זה צריך לקחת בחשבון שמדובר בסכום חודשי יחסית גבוה, יש לקחת בחשבון את ההחזר החודשי הנ”ל בנוסף להלוואת המשכנתה וחשוב לא פחות לבדוק שהתוספת הנ”ל אינה מכבידה עליכם כלכלית.
האפשרות השנייה, “גרייס ריביות בלבד” – לאורך התקופה משלמים את הריבית ההלוואה בלבד (תשלום יחסית נמוך) היתרון הגדול בצורה זאת של הלוואה, היא שבתקופה הנ”ל הקרן ממשיכה לצבור רווחים (כנראה יותר גבוהים מהריבית אותה אתם משלמים) ובסוף התקופה יתרת ההלוואה נסגרת עם יתרת הקרן שלה.
בחלק מהקרנות, קיימת אפשרות של ההלוואה בתנאי “בלון”, במקרה שכזה ההלוואה דומה מאוד ל”גרייס” אך הלקוח לא משלם את הריביות מידי חודש והן מצטברות לסוף תקופת ההלוואה ומשולמות יחד עם קרן ההלוואה מיתרת קרן ההשתלמות.

*חשוב לשים לב, לכל קרן השתלמות תנאים משלה ורצוי לבדוק ולבצע סימולציה מתאימה לפני לקיחת הלוואה זאת.

לא פחות חשוב, ההלוואה הזאת יכולה לשמש גם כמקור לכסף עבור שיפוץ ואף תשלום שכר טרחה לגורמים שונים.

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בנושא
טל בר ועופר לוין – רילס פתרונות מימון ריאליים

שתפו:

כתבות נוספות

“הלוואת קבלן” – על מה מדברים כולם ?

לאחרונה המושג “הלוואת קבלן” נהייה מאוד נפוץ ברכישת דירה מקבלן, מדובר בסוג מוצר שיווקי / מכירתי המשותף לקבלנים ולבנק שיכול לקדם את

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
WhatsApp ליצירת קשר מהיר

כתוב את הכותרת כאן

יש ללחוץ על כפתור העריכה כדי לשנות את הטקסט הזה. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי צש בלי.

נשמח לענות על כל שאלה

דילוג לתוכן