בדרך כלל ברכישת נדל”ן יד שניה מציינים עורכי הדין הוראות תשלום בחוזה שעל פניו נשמעות הגיוניות, אך בפועל לא בטוח שבנק המשכנתאות יסכים לפעול לפי הוראות אלו.
אירוע בו נתקלנו לאחרונה, זוג שרכש נכס יד שנייה, הנכס רשום בטאבו 50% זכויות גברת X ו 50% האחוז הנוספים מחולקים בין הילדים (מדובר בירושה שהועברה מבעלה המנוח של גברת X לילדים).
על פי הוראות החוזה מכירה, כל הכספים של המכירה יועברו לגברת X כולל כספי המשכנתה, למרות שהגברת היא לא הבעלים היחידה של הנכס (הילדים ירשו את החלק של האבא ודואגים לרווחת אימם).
במקרה שכזה, רוב הבנקים למשכנתאות יסרבו להעביר את כספי המשכנתה לגברת X בטענה שהם (הבנק) אינו צד לחוזה, כפי שכל בעלי הזכויות הרשומים בנכס צריכים יהיו לחתום על כתבי ההתחייבות כלפי בנק המשכנתאות, כך גם הכספים יחולקו בין המוכרים הרשומים בזכויות של הנכס.
במקרה זה, המוכרים הסכימו לשינוי שלאחר החתימה על החוזה, אך אני בטוח שלא פעם רוכשים נתקלים במבוי סתום ברגע שבנק המשכנתאות מסרב ליישר קו עם הוראות החוזה הרכישה.
לכן, במקרים שלוח התשלומים חריג, במקרים שצורת התשלומים בעסקה קצת מורכבת התייעצו עם יועץ משכנתאות כדי לא לגלות כשלים לאחר מעשה.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בנושא
טל בר ועופר לוין – רילס פתרונות מימון ריאליים