כיום אין צורך להוסיף באופן גורף עָרֶבִים למשכנתה, הבנק בודק את הלווים ובמידה והם עומדים ביכולת ההחזר החודשית ואין בעיות אשראי צרכניות – אין צורך בעָרֶבִים.
אך כאשר הלווים נחשבים מבחינת הבנק “חלשים” (הכנסה נמוכה ביחס להלוואת המשכנתה אותה הם מעוניינים לקבל או בעיות אשראי), ניתן להוסיף עָרֶב שיהיה אחראי על תשלום חלק מהלוואת המשכנתה.
מי שיכול לשמש עָרֶב הוא בן משפחה מדרגה ראשונה בלבד, אשר מידי חודש ישלם חלק מהלוואת המשכנתה של הלווים (חלק מהתשלום ירד מהלווים המקוריים של ההלוואה וחלק מהתשלום החודשי ירד מחשבון הערב). בהליך הוספת הערב, הבנק בודק גם אותו כאילו היה הוא בעצמו לוקח את הלוואת המשכנתה – החל מרמת ההכנסה ועד להתחייבויות השונות. בניגוד ללווים העיקריים בעלי הנכס, אליהם הבנק מתייחס ב 100% מההכנסות שלהם לטובת יחס ההחזר, לעָרֶב הבנק מתייחס ב 50% מההכנסה שלו.
חשוב לשים לב, בחלק מהבנקים מגבילים את תקופת ההלוואה עד לגיל המקסימלי של העָרֶב (במידה והעָרֶב בן 60, ניתן יהיה לקבל בחלק מהבנקים הלוואה עד גיל 75 של אותו עָרֶב כלומר ל 15 שנה גם עם הלווים הם צעירים יותר) דבר המקשה על פריסת ההלוואה לתקופה ארוכה יותר, כמו כן בחלק מהבנקים ידרשו ביטוח חיים לאותו עָרֶב.
ניתן תמיד להוציא עָרֶב מהלוואת המשכנתה כל עוד הלווים המקוריים יכולים להוכיח לבנק כי במבחן ההכנסות שלהם הם עומדים בהלוואת המשכנתה בכוחות עצמם.
במקרים מסוימים, במידה וללווים העיקריים אין הכנסה (סטודנטים לדוגמה) יכולים הערבים לשלם עד ל 100% מהתשלום החודשי עד לביסוסם של הלווים.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בנושא
טל בר ועופר לוין – רילס פתרונות מימון ריאליים